Σελίδες

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020-2021

7/6/12

Κεραυνός Θεσπρωτικού: Προϊόν πλάνου και σκληρής δουλειάς η άνοδος


 Άρθρο του Βασίλη Βασιλείου
Θα χρειαστεί να περάσει ένα αρκετός καιρός, ώστε να συνειδητοποιήσουν στο Θεσπρωτικό το μέγεθος της επιτυχίας της ανόδου στην Δ΄ Εθνική. Το ζήτημα δεν είναι αυτή καθ΄ αυτή η άνοδος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε και η δουλειά η οποία έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ωσότου ανταμειφθούν οι κόποι όλων όσοι απαρτίζουν τον σύλλογο.
Βαγγέλης Φίντζος-Ζήκος Ρεμπής
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια χρονικό διάστημα στο οποίο βρίσκεται στον πάγκο ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Φίντζος( ο συνδετικός κρίκος με την πορεία του Κεραυνού στην προηγούμενη συμμετοχή του στην Δ΄ Εθνική την διετία 1983-85 ως νεαρός ποδοσφαιριστής τότε, όπου μετέπειτα εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της περιοχής μας και όχι μόνο), τέθηκαν οι βάσεις βήμα βήμα-χρόνο με το χρόνο, με πρωταρχικό μέλημα να χτιστεί η ομάδα με νέους παίκτες από το χωριό τους και την γύρω περιοχή.
Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος( και ρισκαρόδικος) για να ανέβεις κατηγορία είναι να έχεις λεφτά πρόεδρο, ο
οποίος θα αγοράσει τους καλύτερους και εμπειρότερους παίκτες για να πετύχει τον στόχο του. Στον Κεραυνό γνωρίζοντας τις δυνατότητες του και πιθανόν μαθαίνοντας από λάθη του παρελθόντος, επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο όπου για να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής απαιτείται πολλή υπομονή και σκληρή δουλειά.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 2011-2012
Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νέα και ταλαντούχα παιδιά μαζεύονταν στο γήπεδο του Θεσπρωτικού, με την ομάδα να τερματίζει σε κάθε χρονική περίοδο σε υψηλότερη βαθμολογική θέση από την προηγούμενη. Αποκορύφωμα η τελευταία τετραετία 2008-12 στην οποία η ομάδα σκαλί σκαλί από την τέταρτη θέση κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Κατά σειρά τις σεζόν 2008-09, 2009-10, 2010-11 και 2012 τερμάτισε τέταρτη-τρίτη-δεύτερη και φέτος πρώτη. Πραγματικά πρέπει να είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες έχουν ανάλογο πλάνο και τέτοια βελτίωση στο τέλος της κάθε χρονιάς.
Όποιος φθονεί και υποτιμά την προσπάθεια του Κεραυνού, προϊδεάζοντας ότι δεν θα έχει καμία τύχη στην Δ΄ Εθνική, θα ήταν φρόνιμο να ενημερωθεί για το τι δουλειά γίνεται από πίσω στις ακαδημίες της ομάδας και πόσα παιδιά είναι υποψήφια να προαχθούν στην μεγάλη ομάδα. Βέβαια το μεγάλη ομάδα είναι σχετικό, καθώς αν εξαιρέσουμε τον τερματοφύλακα Ντούκα και τον Μπόμπορη, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας ηλικιακά κυμαίνονται από 16-25 χρονών το πολύ.
Όλοι όσοι απαρτίζουν τον σύλλογο από την διοίκηση και το προπονητικό προσωπικό, μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή αξίζουν τα συγχαρητήρια και την εκτίμηση όλων μας, γιατί έδειξαν το παράδειγμα προς τις υπόλοιπες ομάδες σε ποιο πλαίσιο πρέπει να κινούνται οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι.
Ανεξάρτητα με την πορεία του στην παραπάνω κατηγορία ο Κεραυνός, αν εξακολουθήσουν οι άνθρωποι της διοίκησης να δουλεύουν πάνω στο ίδιο πλάνο, θα έχουν εξασφαλίσει ότι η ομάδα τους θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμα στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Επίσης υπάρχουν πολλοί παίκτες οι οποίοι απασχολούν ομάδες μεγαλυτέρων κατηγοριών και θα ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης τους ο Παπασάββας, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα νέων του ΟΣΦΠ.
Η πορεία στα μπαράζ
Όντας με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της  ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ελέω αναδιάρθρωσης κλήθηκε να δώσει αγώνες μπαράζ σε έναν όμιλο απέναντι σε δυο ομάδες οι οποίες και πιο ακριβές από τον Κεραυνό ήταν, αλλά και σίγουρα πιο έμπειρες.
Κι όμως σε αυτή την δύσκολη σειρά αγώνων ανά τρεις ημέρες αντεπεξήλθαν στις αντιξοότητες και έστω και αν αγχώθηκαν αρκετά στο τέλος τα κατάφεραν να φτάσουν στην άνοδο. Ο Άρης Αιτωλικού και ο Αετός Διασέλλου έχουν το δεκαπλάσιο μπάτζετ από την Πρεβεζάνικη ομάδα και όμως τους κοίταξαν στα μάτια, γνωρίζοντας μόλις μια ήττα εκτός έδρας στο Αιτωλικό με 1-0.
Πολλά μπράβο αξίζουν στον αρχισκόρερ και ηγέτη της ομάδας με 32 συνολικά τέρματα( 25 στο πρωτάθλημα και 7 στα μπαράζ) Κώστα Φέκκα, ο οποίος στα τελευταία έπαιζε τραυματίας, έχοντας πρόβλημα στους προσαγωγούς και μάλιστα στο παιχνίδι με τον Άρη αποχώρησε πριν την λήξη του ημιχρόνου με φορείο. Ο Φέκκας( ο οποίος έκανε πάρτι απέναντι στην άμυνα του Αετού) δεν ήταν ο μόνος ο οποίος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, καθώς το ίδιο συνέβη και με τους Δ.Τζιάκο, Κολιό και Ντόβα.
Το ρεκόρ του Ντούκα
Duka Luan
Ένα μεγάλο ρεκόρ πέτυχε ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Λέων Ντούκα, ο οποίος πανηγύρισε την άνοδο με έβδομη διαφορετική ομάδα στης ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Πριν από τον Κεραυνό είχε αναδειχθεί πρωταθλητής με τους Τηλυκράτη Λ, Θρίαμβο Λ, Αχέρων Κ, Οδυσσέα Ν, Αμβρακικό Β και ΑΟ Μεσοποτάμου.
Μακάρι οι άνθρωποι του Κεραυνού, να καταφέρουν την ελληνοποίηση του Αλβανού τερματοφύλακα και να τον έχουν μαζί τους στην Δ΄ Εθνική, διότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση πορτιέρο αλλά και χαρακτήρα.
Στατιστικά του Κεραυνού την σεζόν 2011-12
Σε τριάντα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα η ομάδα του Θεσπρωτικού είχε απολογισμό 23 ν-5 ισ και μόλις δυο ήττες οι οποίες ήταν ανώδυνες από Απόλλων Π( 0-3) και ΑΕΚ Αρχαγγέλου(1-2).
Η ομάδα του Βαγγέλη Φίντζιου κράτησε απόρθητο το δημοτικό στάδιο Κατερίνα Θάνου έχοντας παραχωρήσει μόλις μια λευκή ισοπαλία( στον Πας Σφακιώτες) σε 15 αγώνες με συντελεστή τερμάτων 40-9.
Στην συνέχεια ακολούθησαν 14 νίκες στη σειρά με μεγαλύτερη σε έκταση αυτή επί της ΑΕ Σαμψούντας με 6-0. 
Συνολικά ο Κεραυνός σημείωσε 69 τέρματα( 2,3 μ.ο.) από τα οποία τα 25 τα πέτυχε ο Φέκκας, ενώ τον ακολούθησαν οι ΑΠ.Σιώρος και Γ.Ν. Τζιάκος με 9.
Κώστας Φέκκας
Στα μπαράζ σε έξι αγώνες είχε απολογισμό 2ν-3 ισ-1 ητ με συντελεστή τερμάτων 14-7.
Τα μισά από αυτά τα σημείωσε ο Φέκκας, ενώ τα αδέρφια Τζιάκου πέτυχαν από δυο.
Αγαπημένο σκορ για τον Κεραυνό στα μπαράζ ήταν το 2-2, το οποίο σημειώθηκε τρεις φορές.
.Πολύ ωραία η μέχρι τώρα πορεία όμως από την επόμενη σεζόν τα δεδομένα θα αλλάξουν.
Η Δ΄ Εθνική σίγουρα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις με συγκεκριμένα λειτουργικά έξοδα, τα οποία η διοίκηση θα πρέπει να τα βάλει κάτω, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εννοείται ότι η βοήθεια και από τον κόσμο και από τους φορείς θα πρέπει να αυξηθεί, ώστε ο Κεραυνός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, να είναι υγιής σε όλους τους τομείς.
Οι φίλαθλοι του Κεραυνού
ΥΓ1: Μεγάλη επιτυχία αποτελεί και για τον Δήμο Ζηρού και την ευρύτερη περιοχή η παρουσία δυο ομάδων στην Δ΄ Εθνική, του Εθνικού( της μεγάλης ομάδας), αλλά και του Κεραυνού( αυτή η οποία έρχεται και δουλεύει σε σωστές βάσεις). Οι δυο σύλλογοι από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να έχουν άψογη συνεργασία και να κοιτάξουν να αναβαθμίσουν όσο μπορούν το ποδόσφαιρο της περιοχής μας, τώρα που δίνεται αυτή η μεγάλη ευκαιρία με την δυναμική την οποία έχουν την συγκεκριμένη περίοδο οι δυο ομάδες.
ΥΓ2: Ανάλογη φιλοξενία με αυτή που συναντήσαμε στο Θεσπρωτικό στη σειρά των αγώνων μπαράζ, ειλικρινά στα τέσσερα χρόνια τα οποία ασχολούμαι με το τοπικό ποδόσφαιρο στην Άρτα κυρίως, αλλά και την Πρέβεζα δεν έχουμε ξαναζήσει από διοίκηση ομάδας προς τους δημοσιογράφους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνεχίστε έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου