Σελίδες

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020-2021

14/8/12

ΖΗΚΟΣ ΡΕΜΠΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ζήκος Ρεμπής Πρόεδρος Α.Π.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Αποκλειστική συνέντευξη στο PrevezaSports παραχώρησε ο Πρόεδρος του Κεραυνού Θεσπρωτικού κ. Ζήκος Ρεμπής.
Ο κ. Ρεμπής στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του, στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, τη στήριξη που έχει ο Σύλλογος από το Δήμο Ζηρού, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ρεμπή στο PrevezaSports.gr
—Κύριε Ρεμπή επιστροφή του Κεραυνού μετά από πολλά χρόνια στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Ποιοι οι στόχοι του Κεραυνού;
Ζ.Ρεμπής: Πράγματι η ομάδα του Κεραυνού επιστρέφει ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια στην στην Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.
Γεγονός είναι ότι στα 4χρόνια που είμαστε στη Διοίκηση του Κεραυνού, ο βασικός στόχος του συλλόγου μας ήταν  η δημιουργία μιας αξιόλογης ομάδας που θα είναι παράδειγμα για
όλους και η οποία θ’ αποτελείται από παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Θεσπρωτικού.
Τον στόχο αυτό το επιτύχαμε και ειδικά την περσινή χρονιά η ομάδα έδειξε ότι θα μπορούσε και τελικά πέτυχε την υπέρβαση που ήταν η άνοδος μας στην Δ’ Εθνική.
Τώρα που είμαστε στην Δ’ Εθνική, οι στόχοι του Συλλόγου μας καθορίστηκαν το καλοκαίρι από την Γεν.Συνέλευση και υιοθετήθηκαν από την Διοίκησή μας  και το τεχνικό team.
Έτσι λοιπόν αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι η ομάδα μας να έχει μια πολύ καλή πορεία και ν’ ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται.
—Στον Κεραυνό έμειναν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή. Θα υπάρξει περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση; Επιπλέον μεταγραφές θα κάνετε;
Ζ.Ρεμπής: Εκτός από δύο ποδοσφαιριστές που έφυγαν φέτος το καλοκαίρι όπως ο Σιώρος που πήγε  στον Παναιτωλικό και ο Ντόβας που πήγε στον Κόντσικα Ιωαννίων ,  όλα τα υπόλοιπα παιδιά παρέμειναν στον Σύλλογο.
Με τον τρόπο αυτό η Διοίκηση  και ο προπονητής μας, έδειξαν σε όλα τα παιδιά ότι τους εμπιστευόμαστε και τους υπολογίζουμε.
Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Δ’ Εθνική Κατηγορία προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε κυρίως με νέα παιδιά που θα βοηθήσουν την ομάδα μας στο δύσκολο αυτό πρωτάθλημα.
Όντως έγιναν πολλές μεταγραφές κυρίως παιδιών που είναι σε μικρή ηλικία.
Βέβαια αποκτήθηκαν  και έμπειροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι πιστεύουμε ότι χρειάζονται και θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα.
Σίγουρα η ομάδα μας χρειάζεται ακόμη επιπλέον ενίσχυση. Μαζί με τον προπονητή εξετάζουμε αυτές τις περιπτώσεις και ίσως πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας,  ν’ ανακοινώσουμε ένα ή δύο ακόμη ονόματα.
—Υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα;
Ζ.Ρεμπής: Είναι γνωστό και σίγουρο πως υπάρχουν κυρίως οικονομικά προβλήματα στην ομάδα, αλλά ο Κεραυνός δεν είναι η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Οι σημερινές καταστάσεις είναι δύσκολες παντού και απ’ ότι γνωρίζω πολλές ομάδες αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες απαιτήσεις.
Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα λόγω της κρίσης θα είναι ένα πρωτάθλημα «ειδικών συνθηκών» και ειλικρινά αδυνατώ να προβλέψω ποιες ομάδες τελικά θ’ αντέξουν μέχρι το τέλος.
Το θέμα για μας είναι εμείς να σταθούμε και να πατήσουμε δυνατά στα πόδια μας και με την βοήθεια όλων των φίλων του Κεραυνού να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις.
—Από πού οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου; Ποιοι σας βοήθησαν οικονομικά;
Ζ.Ρεμπής: Ερχόμαστε τώρα στο δύσκολο κομμάτι αυτής της περιόδου. Οι πόροι της ομάδας μας είναι συγκεκριμένοι. Αρχικά είναι η βοήθεια που μας προσφέρει ο Δήμος Ζηρού. Από εκεί και πέρα, η ομάδα μας στηρίζεται αποκλειστικά  και μόνο στον κόσμο της και στους επαγγελματίες της αγοράς και τους πολύ ελάχιστους χορηγούς οι οποίοι συνεισφέρουν πάντα ότι μπορούν.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία άλλη βοήθεια.
Η Πολιτεία έχει να επιχορηγήσει τον Σύλλογό μας εδώ και τρία ίσως και περισσότερα χρόνια.
Φέτος ελπίζουμε να λάβουμε την επιχορήγηση γιατί χωρίς αυτή,  η χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.    
—Ο Δήμος Ζηρού στηρίζει την ομάδα;
Ζ.Ρεμπής: Και βέβαια,  ο Δήμαρχος Ζηρού και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν τις προσπάθειες της ομάδας μας.
Είναι πάντα κοντά μας και γι’ αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την τόσο σημαντική στήριξή τους.
—Το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να συμμετάσχουν στη Δ” Εθνική οι πρωταθλητές όλων των Ενώσεων της χώρας. Ο Κεραυνός πήρε την άνοδο μέσα από αγώνες μπαράζ. Θεωρείτε ότι σωστά έπραξε η ΕΠΟ και αν εσείς νιώθετε αδικημένοι αφού η ομάδα είχε παθητικό από αυτή την διαδικασία.
Ζήκος Ρεμπής: Η απόφαση αυτή της ΕΠΟ μας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Η ομάδα μας όπως και  όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στην διαδικασία αυτή,  πιστεύω πως υποβλήθηκε άδικα σε τεράστια για τις οικονομικές δυνατότητές της έξοδα, χωρίς τελικά κανένα ουσιαστικό λόγο. Σίγουρα νιώθουμε αδικημένοι γιατί αντιμετωπίσαμε ένα πρωτόγνωρο θεσμό το οποίο στο τέλος δεν καρποφόρησε.
Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα έξοδα της μετακίνησης, της διαιτησίας, του ιατρού αγώνα  κ.λ.π., ο σύλλογός μας έχει τιμωρηθεί  και με χρηματικά πρόστιμα για κάρτες των ποδοσφαιριστών.
Αποτελεί εκτιμούμε δίκαιο αίτημα όλων των σωματείων να επωμιστεί η διοργανώτρια αρχή δηλ. η Ε.Π.Ο.,  τα έξοδα αυτά τα οποία τελικά έγιναν χωρίς λόγο και με ευθύνη της.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τουλάχιστον το κόστος μετακίνησης και διαμονής των ποδοσφαιριστών να το αναλάβει η Ε.Π.Ο και να συμψηφιστεί με απαιτήσεις της διοργανώτριας από τα σωματεία, ιδιαίτερα στην πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία που βιώνουν σήμερα.
Πιστεύω πως η ανταπόκριση της Ε.Π.Ο.  θα αποτελέσει μια ελάχιστη ανακούφιση στις δραματικές συνθήκες που ζει γενικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα αποτελέσει ηθική αναγνώριση της προσπάθειας λίγων ηρωικών παραγόντων που το υπηρετούν με αυτοθυσία .
—Τί θα ζητούσατε για την βοήθεια της αγαπημένης σας ομάδας;
Ζ.Ρεμπής: 1) Αυτό που θέλουμε είναι να φτιαχτεί το γήπεδό μας.
Πέρσι η Διοίκηση και πριν τους αγώνες μπαράζ, είχε προβεί σε πολλές παρεμβάσεις και πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα πάρα πολύ καλό και λειτουργικό γήπεδο.
Απομένουν κάποιες ακόμη εργασίες όπως η τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην κερκίδα, η δημιουργία της αίθουσας τύπου, η τοποθέτηση δημοσιογραφικών θεωρείων κ.λ.π.
Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα βοηθήσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει με άνεση τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας.
2) Ζητούμε από τους φιλάθλους και φίλους της ομάδας μας να υπερβούν εαυτούς, να κάνουν την ύστατη προσπάθεια και να σηκώσουν στην πλάτη τους την αγαπημένη τους ομάδα.
Τους ζητούμε να προμηθευτούν όλοι τους με κάρτες διαρκείας για να μπορέσει ο Σύλλογός ν’ ανταπεξέλθει στην δύσκολη φετινή χρονιά.
—Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους του Κεραυνού;
Ζ.Ρεμπής: Είναι πολύ τιμητική η θέση του προέδρου του Κεραυνού και για αυτό η δουλειά η δική μου προσωπικά αλλά και όλου του Δ.Σ. θα είναι έντονη και διαρκής.
Μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας, που για την φετινή χρονιά είναι η παραμονή μας στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Όμως, θέλω να σταθώ σε ένα σημείο πολύ σημαντικό.
Όσο και αν εργαστούμε, όσο και να προσπαθήσουμε, αν δεν έχουμε συνεχώς δίπλα μας τον κόσμο της ομάδας, σίγουρα δεν θα πετύχουμε τίποτε.
Για αυτό, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:  ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ.
Άλλωστε ο Κεραυνός  ανήκει στον κόσμο του και σε κανέναν άλλον.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους προμηθεύονται κάρτες διαρκείας, σε όλους τους χορηγούς μας και σε όλους τους φίλους της ομάδας.Η συνεισφορά τους είναι καθοριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου