Σελίδες

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020-2021

6/11/13

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Σπύρος Νικολάου
Ο Σπύρος Νικολάου, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο PrevezaSports.gr. O νεαρός μεσοεπιθετικός του Κεραυνού Θεσπρωτικού μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, για την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Κεραυνού.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Νικολάου στο PrevezaSports.gr:

Σπύρο ποιος είναι ο φετινός στόχος σας στο πρωτάθλημα; Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Κεραυνός;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Από την αρχή της προετοιμασίας όλα τα παιδιά ξέραμε ότι ο στόχος μας θα είναι η σωτηρία και μια αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα της νέας Γ΄ Εθνικής.
Το γεγονός ότι χρονιά με τη χρονιά οι απαιτήσεις της ομάδας ολοένα και αυξάνονται, σας γεμίζει με άγχος;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Κοιτάξτε, η ομάδα αποτελείται από πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία, πολλά παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία και δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία. Υπάρχουν όμως και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσπαθούν να τους βοηθήσουν να αποβάλουν οποιοδήποτε άγχος έχουν και να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Νομίζω πως τους ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία δε τους αγχώνει το γεγονός αυτό διότι έχουν αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.
Βλέπουμε ότι σε κάθε γκολ που πετυχαίνετε πανηγυρίζετε έξαλλα. Σας φεύγει η πίεση του αγώνα;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Το μυστικό του Κεραυνού Θεσπρωτικού όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα αποδυτήρια του. Όλα τα παιδιά δεν ήμαστε απλά συμπαίχτες αλλά και φίλοι εκτός αγωνιστικού χώρου, γι'αυτό το λόγο γινόμαστε ένα κουβάρι μετά από κάθε γκολ που πετυχαίνει η ομάδα και σίγουρα το γκολ μας δίνει τρομερή δύναμη για την συνέχεια του αγώνα.
Πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να διατηρεί τον προπονητή της για αρκετά χρόνια; Πιστεύεις ότι η παραμονή του Βαγγέλη Φίντζου στην ομάδα έχει βοηθήσει στο να βρει ο Κεραυνός την αγωνιστική του ταυτότητα;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Οι πρώτοι μου προπονητές από όταν ήμουν 10 χρονών ήταν ο Βαγγέλης ο Φίντζος και ο Δημήτρης ο Πάντος ο οποίος είναι ένα κομμάτι του Κεραυνού και είναι η πρώτη χρονιά χωρίς αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να έχει τον ίδιο προπονητή για αρκετά χρόνια. Σίγουρα μας έχει δώσει πολλά πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αν δείτε η πορεία του Κεραυνού είναι σταδιακά ανοδική για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Αυτό οφείλεται κατά ένα κομμάτι στον Βαγγέλη με την πολυετή προσφορά του στην ομάδα.
Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και τι περιμένεις στην εξέλιξή του;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν 2 κατηγορίες ας το πούμε. Η Λάρισα και οι υπόλοιποι. Είναι φανερό πως καμία ομάδα δεν μπορεί να την κοντράρει. Το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι αρκετά αμφίρροπο. Βλέπουμε ομάδες την μια αγωνιστική να κερδίζουν εύκολα και την επόμενη να χάνουν μέσα στην έδρα τους εύκολα από θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ομάδες ακόμη ψάχνουν τα πατήματα τους. Στη συνέχεια πιστεύω θα ξεχωρίσουν οι 5 ομάδες που θα σωθούν άνετα και οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τις υπόλοιπες 2 θέσεις.
Πιστεύεις ότι σε έναν αγώνα μετράει μόνο το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να το συνδυάζεις με ελκυστικό ποδόσφαιρο;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Μου αρέσει το ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο που η μπάλα πάει πάνω-κάτω και οι το ποδοσφαιριστές παίζουν για το θέαμα, αλλά προτιμώ να το βλέπω στην τηλεόραση. Στην κατηγορία που παίζουμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Προτιμώ η ομάδα μου να μείνει στην κατηγορία κερδίζοντας όλους τους αγώνες με 1-0 παρά η ομάδα να πέσει κατηγορία και να μας μείνει η εικόνα του καλού ποδοσφαίρου. Αυτό θα ξεχαστεί γρήγορα ο υποβιβασμός μας όμως θα μείνει για πάντα.
Βλέπουμε πως στα έκτος έδρας παιχνίδια έως τώρα καταφέρνετε και παίρνετε αποτέλεσμα κάτι που δεν συμβαίνει στα παιχνίδια στο Θεσπρωτικό.
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Αυτό είναι όντως γεγονός. Πιστεύω πως μας ταιριάζει περισσότερο το στυλ που παίζουμε στα εκτός έδρας ματς, το στυλ των αντεπιθέσεων δηλαδή. Στο γήπεδο μας πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν ήμαστε τόσο καλοί σε αυτόν τον τομέα ακόμη, προσπαθούμε όμως μέσα από τις προπονήσεις ώστε να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα στην έδρα μας.
Είσαι ευχαριστημένος από την έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Αν λάβω υπόψιν μου ότι κοιτώντας το πρόγραμμα των αγώνων πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δε ξέραμε αν θα έχουμε βαθμούς μέχρι την 7η αγωνιστική θα έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος. Αλλά βάση της εικόνας μας ως ομάδας πιστεύω πως σίγουρα αυτή την στιγμή θα έπρεπε να έχουμε 9 βαθμούς τουλάχιστον και αυτό σίγουρα μας έχει απογοητεύσει όλους.
Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή χρονιά;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Πρωταρχικός στόχος για μένα είναι ο στόχος που έχει θέσει η ομάδα η οποία είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ατομικά τώρα, θα ήθελα να είμαι υγιείς για να μπορώ να αποδώσω αυτό που μπορώ σε κάθε αγώνα και στο τέλος της σεζόν θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε κάποια επαγγελματική κατηγορία ξανά.
Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας που έδειξε από την πρώτη αγωνιστική την στήριξή του σε αυτήν;
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:Η ομάδα μας δεν έχει ούτε κάποιον μεγαλομέτοχο που να δίνει λεφτά ούτε είναι μια περιοχή με υψηλό επίπεδο ευημερίας ώστε όλοι να δίνουν χρήματα χωρίς να τους ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι δίνουν χρήματα από το υστέρημα τους για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα η ομάδα. Τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν να είναι κοντά μας παρά τα κακά αποτελέσματα και να είναι σίγουροι πως θα τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα για την ομάδα Ξεκινώντας από το παιχνίδι της Κυριακής με την Καστοριά που είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της ομάδας μας.

Πηγή: prevezasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου