Σελίδες

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020-2021

22/4/13

Προκήρυξη Γ’ Εθνικής με εφαρμογή από το 2014



Πυρετωδώς δουλεύουν στην ΕΠΟ για να δημιουργήσουν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, η οποία ωστόσο θα έχει κάποια άρθρα που δεν θα εφαρμοστούν άμεσα.
Στόχος της αρμόδιας Επιτροπής είναι η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας δυνατής κατηγορίας που θα περιλαμβάνει υγιή σωματεία που θα εκπληρώνουν τον σκοπό της ανάδειξης νέων ταλέντων.
Γι’ αυτό θα υπάρχουν μέσα στην προκήρυξη παράμετροι συμμετοχής που θα ενδυναμώνουν το πρωτάθλημα. Υπάρχουν οι σκέψεις για προδιαγραφές συμμετοχής σε θέματα όπως το γήπεδο, τα μέλη, οι ακαδημίες. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί καθεστώς αδειοδότησης για τις ομάδες που θα προβιβάζονται στη Football League, με απώτερο στόχο να ανεβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σύλλογοι που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Στην ΕΠΟ γνωρίζουν πως αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν από την μια μέρα στην άλλη, γι’ αυτό όλες αυτές οι προϋποθέσεις δε θα ισχύσουν άμεσα, για το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14, αλλά για την ερχόμενη περίοδο. Ωστόσο θέλουν να συντάξουν μια σαφή προκήρυξη, προκειμένου οι ομάδες να γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας.
Η προκήρυξη αναμένεται να είναι έτοιμη πριν ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, ή το αργότερο μια εβδομάδα μετά τη σέντρα, προκειμένου οι ομάδες να είναι ενήμερες.
Πηγή: OnSports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου