8/11/12

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ......ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!!!

Επρόκειτο για μία απόφαση που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί επιβεβλημένη για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Η διαδικασία που θα οδηγούσε στη νέα εποχή δεν θα ήταν -ούτως ή άλλως- διόλου εύκολη, με δεδομένο ότι έπρεπε να συγχωνευθούν δύο εθνικές κατηγορίες σε μία, με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφευχθούν οι... γκρίνιες από τους φορείς του αθλήματος.
Λαμβάνοντας την εντολή από τον Γιώργο Σαρρή, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου σχεδίασε το πλάνο για τον καταρτισμό των εθνικών κατηγοριών και τον τρόπο με τον οποίο αυτός θα επιτευχθεί.
Πλέον, αυτό που απομένει είναι το πλάνο να εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ και της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, ενέργειες που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έγκριση του πλάνου είναι διαδικαστική και πως είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση της ενοποίησης της Γ' και της Δ' Εθνικής για τη δημιουργία της νέας Γ' Εθνικής Ερασιτεχνικής.Ουσιαστικά, βρισκόμαστε στο... κατώφλι της νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ
Σύμφωνα με το πλάνο που θα κατατεθεί για έγκριση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, την περίοδο 2013-2014 η Football league θα αποτελείται από 2 ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική από 6 ομίλους των 16 ομάδων.
Επίσης, την περίοδο 2014-2015 η Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων, κατάσταση στην οποία αναμένεται να σταθεροποιηθεί.Η νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 96 ομάδες.
Πως θα προκύψει αυτό το νούμερο; Από τις φετινές 25 ομάδες της Football league II, οι 11 θα προβιβαστούν στη Football league, ενώ καμία δεν πρόκειται να υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα.
Μόλις δύο ομάδες θα έρθουν από τη Football league, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των ομάδων της Football league II -πλην αυτών που θα έρθουν από τις χαμηλότερες κατηγορίες- μετατρέπεται σε 16. Σε αυτές προστίθενται συνολικά 66 ομάδες της Δ' Εθνικής και άλλες 14 πρωταθλήτριες από τις 53 Ενώσεις της χώρας.
 Επομένως, το συνολικό άθροισμα είναι 96 ομάδες, οι οποίες θα ταξινομηθούν σε έξι ομίλους από 16 ομάδες έκαστος.
 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα νούμερα, οι 66 ομάδες που θα ανέβουν από τη φετινή Δ' Εθνική προκύπτουν από την άνοδο 7 ομάδων από κάθε 11άρη όμιλο (7Χ5=35), 7 ομάδων από τον 12άρη όμιλο (7) και 6 ομάδων από τους 
10άρηδες ομίλους (6Χ4=24). 
Ασφαλώς, όλες οι υπόλοιπες ομάδες των δέκα ομίλων θα οδηγηθούν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων που ανήκουν.
Πηγή: Του Δημήτρη Θεοδώρου- periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου